Mediteranska kuhinja smatra se jednom od najcjenjenijih u svijetu, prije svega zbog brojnih zdravih namirnica koje obiluju raznim vrijednim nutritivnim elementima, ali isto tako i zbog neodoljivih okusa i aroma koje sa sobom donosi. Raskošna mediteranska kuhinja od nedavno je čak i zaštićena statusom kulturne nematerijalne baštine UNESCO-a, što je samo dodatna potvrda njene posebnosti i doprinosa zdravom načinu života.

Ovdje u restoranu Amfiteatar također njegujemo tradiciju zdrave mediteranske kuhinje koja ovdje u Istri počiva na isključivo svježim sastojcima poput ribe i morskih plodova koji dolaze izravno iz Jadrana, sezonskih namirnica kao što su voće i povrće, ali i neodoljivih tartufa, maslinovog ulja i raznih drugih vrhunskih namirnica i domaćih proizvoda. Već sami ovi sastojci djeluju primamljivo, a kada se tome pridodaju još i kulinarske vještine i kreativnost našeg poznatog chefa Deniza Zembe onda je senzacija na tanjuru zajamčena.

Probajte neke od vrhunskih mediteranskih specijaliteta restorana Amfiteatar te, kako istarski običaj nalaže, sljubite ih s nekim od visokokvalitetnih domaćih i stranih vina iz naše ponude i priuštite si jedinstven gurmanski tretman kakav samo kreativna mediteranska kuhinja može pružiti.