Deniz Zembo, chef restorana Amfiteatar u Puli, jedan od vrhunskih chefova, jedinstveni je virtuoz u kuhinji, koji je svoju izvrsnost pokazao brojnim domaćim i međunarodnim nagradama i priznanjima. Ugledni gastro-vodič Gault Millau proglasio ga je jednim od najmaštovitijih kuhara, a svojim je originalnim i ukusnim kombinacijama osigurao treće mjesto na “Lo mejor de la gastronomia” – jednom od najvećih gastronomskih sajmova koji se održava u Alicanteu. Deniz Zembo otkrio je svoju ljubav prema kulinarstvu prije više od 10 godina u Londonu, gdje je stekao potrebno iskustvo za kreiranje vrhunskih i nezamjenjivih kulinarskih kreacija. Kombinirajući najnovije svjetske gastronomske trendove s autentičnim istarskim jelima, chef Deniz Zambo od svakog jela stvara pravu umjetnost. 

U Amfiteatru, chef Deniz Zembo pokrenuo je također Kulinarski Razvojni Centar “Amfiteatar” u kojem održava kulinarske radionice edukacijskog karaktera namijenjene praktičnom obrazovanju mladih. Na taj je način, ovaj kreativni chef otvorio vrata gastronomskog svijeta svima onima koji žele naučiti nešto novo. 

Restoran Amfiteatar, jedan od najboljih restorana u Puli, osim vrhunskog menija i kreativnog programa chefa Deniza Zembe, nudi svojim gostima poseban doživljaj Pule. Jedinstvena lokacija, na samo par koraka od antičkog pulskog teatra iz I. st. savršena je lokacija za uživanje, kako u autentičnim okusima i delicijama Istre, tako i u jedinstvenom doživljaju urbanog ritma ovog antičkog grada.