Nekoliko Riječi o Istri

Hotel s 3 zvjezdice u blizini AMFITEATRA

Hotel Amfiteatar Pula je stilski hotel s 3 zvjezdice koji nudi 18 komfornih soba uređene u cilju vašeg opuštanja, a nalazi se samo par minuta šetnje od Pulske Arene.

 

Sobe su uređene u nijansama svjetlozelene i bež te pružaju moderan izgled i izrazitu udobnost.

Povijest

Bogata povijest Istre nudi turistima brojne lokacije vrijedne obilaska u  neposrednoj blizini hotela. Naše osoblje će vam rado pomoći da otkrijete sve ono što vas zanima.

 

Istra je antička zemlja, a to se da zaključiti prema znakovima koji pokazuju kako su ljudi ovdje bili nastanjeni još prije milijun godina.

 

Od tada, mnoge civilizacije su dolazile i prolazile, ali skoro sve one su ostavile jasan trag na razvoj kulture i društva ovoga kraja.

Pulska Arena (Amfiteatar)

Grad je poznat po svom bogatom rimskom naslijeđu s najupečatljivijom građevinom iz 1. stoljeća, raskošnim amfiteatrom koji se ubraja među šest najvećih u svijetu. Još uvijek se koristi za održavanje ljetnih manifestacija i nalazi se na samo nekoliko minuta šetnje od našeg hotela.

 

Slavoluk Sergijevaca i Augustov Hram

Sagrađena također tijekom 1. stoljeća, za vrijeme Cezara Augusta, ova trijumfalna vrata i hram su, obzirom na kada su bile sagrađene, još uvijek u iznenađujuće dobrom stanju. U blizini se nalaze i Dvojna vrata, Herkulova vrata i Augustov Forum kojim su brojne vojske promarširale te brojni političari i govornici držali svoje velike govore.

Teatri iz 20. stoljeća

Dva manja teatra popločane rimskim četvrtastim kamenom su preživjela breme vremena i ukrašene su srednjovjekovnim i rimskim građevinama.

 

Stari bizantinski manastir koji je kasnije postao benediktinski manastir.

Najviše oštećeni su podovi i zidovi, no još uvijek su ukrašeni mozaicima iz 6. stoljeća. Crkva Sv. Franje oslikava monastičku revoluciju koja se odvila od samostana do fratara prosjaka putem manastira franjevaca tijekom 18. stoljeća.

Crkva Svetog Nikole

Pravoslavna crkva Sv. Nikole

 

Ovdje postoje također neke od crkava koje su preživjele raskol istočne i zapadne crkve, a ova crkva iz 6. stoljeća je djelomično obnovljena tijekom 10. stoljeća prije nego je predana Pravoslavnoj Crkvi krajem 16. stoljeća.

Muzej Istre

Najbolji prikaz evolucije civilizacija u ovoj regiji je spremljen u Muzeju Istre koji se također nalazi u Puli.

 

Ukratko, ovdje ćete pronaći veliko bogatstvo turističkih atrakcija, od povijesti, umjetnosti i kulture do gastronomije, dobrih vina te prirodnih ljepota obale i kristalno plavog mora.

Tel: + 385 52 375 600

2017 © d.istra

Fax: + 385 52 375 601

E-mail: info@hotelamfiteatar.com

Adresa: Amfiteatarska 6 , 52100 Pula